Vi samarbeider med bedrifter om en rekke ulike initiativer som både konkret bidrar til å bedre levevilkårene for pollinerende insekter og sprer kunnskap og engasjement om bienes liv og virke. En av våre bedriftspartnere er Clarion Hotel The Hub, og vi er stolte over å ha dem med på laget.

 

Hvorfor samarbeider Clarion Hotel The Hub og ByBi? 

Samarbeidet startet i 2019 da The Hub ønsket å undersøke muligheten for å ha honningbier på taket. Dessverre lå hotellet i en sårbarhetssone for biologisk mangfold, noe som var typisk midt i byen når grønne oaser ikke var like tilgjengelige som nå.

Heldigvis fikk The Hub muligheten til å være med i et spennende forskningsprosjekt kalt “Salsa Ergo Sum”, mellom ByBi og NINA (Norsk Institutt for Naturforskning). Det ble satt opp en forskningsstasjon på taket og der skulle det forskes på beiteatferden til biene ved å studere dansen de kommuniserer med. Du kan lese mer om prosjektet her.

Vi i ByBi ble veldig glade for å videreføre samarbeidet etter prosjektet. Taket på The Hub er et prakteksempel på hvordan vi burde bruke takarealer for å skape en mer klimarobust by, og det er utrolig gøy for oss i ByBi å drive birøkt på et så sentralt og tilrettelagt sted.

Fra 2019 til 2022 har sårbarhetssonen blir utvidet og The Hub ligger godt innenfor den grønnesonen! Dette har mye å gjøre med grønne tak som støtt og stadig kommer + mye grønnere mangfold i Oslogryta. Derfor ble det ideelt for oss å sette opp bikuber hvor vi vet at de kan trives, innene for de grønne grensene.

– Clarion Hotel The Hub

 

Hvordan har samarbeidet vært?

Samarbeidet gjennom sesongen har vært veldig fint! Vi i ByBi gleder oss til å kunne levere den første honningen i løpet av høsten. Da kan hotellets gjester nyte en eksepsjonelt kortreist honning til frokosten.

Samarbeidet har vært veldig lærerikt og interessant! Vi opplever bare positive tilbakemeldinger fra gjester og naboer rundt oss.

Bikubene på taket har vært veldig koselig. Vi hadde noen biesvermer tidligere i år, på noen rom og møterom men vi fikk ordnet det. Annet enn det har vi merket stor interesse fra Oslo befolkningen da vi har markedsført det i våre kanaler. Samtidig er det gøy og engasjerende å tilrettelegge for lokale løsninger på store globale bærekraftsutfordringer!

– Clarion Hotel The Hub

Hvilke andre satsinger har Clarion Hotel The Hub innenfor bærekraft?

Vi jobber mot å bli en ledende aktør innen bærekraftig hotellstyring ved å integrere miljømål og samfunnsansvar på alle driftsnivåer. Alt fra vårt BREEAM- sertifiserte ytre, til å sørge for at rommet til gjesten er fritt for kjemiske rengjøringsmidler og engangsplast. Vi vil at gjestene våre skal føle seg trygge på at vi minimerer deres miljøavtrykk for dem- og sammen med dem under oppholdet. Vi ser at en investering i bærekraftig praksis er avgjørende for å overlevere fremtidig forretningsdrift, men enda viktigere er det at vi viser engasjement for nåværende generasjoner ved å handle nå. Det at vi tar miljømessige smarte valg, er også blitt en premiss for å bli valgt som hotell.

– Clarion Hotel The Hub

 

I tillegg tar The Hub utgangspunkt i FNs bærekraftsmål når de utarbeider sine langsiktige planer for miljø og sosialt engasjement. De er et ISO-sertifisert hotell der reduksjonen av miljøavtrykk ligger høyt på agendaen når de jobber for å nå mål innen matsvinn, vannforbruk og gjenvinning.

The Hub dyrker også spiselige blomster, urter og grønnsaker i sesong, på takåkeren kalt Growhub. De er 100% selvforsynte med mikrogrønt hele året og 100% selvforsynt med urter i sesong.

 

Vil du bli ByBi Bedrifstpartner?  

Som ByBi bedriftspartner får du et partnerskap skreddersydd etter din bedrifts ønsker og behov. Vår ambisjon er å tilby dere en unik mulighet til å oppleve bienes fascinerende verden på nært hold, og gi dere muligheten til å angripe en av verdens store miljøutfordringer på en praktisk og inspirerende måte. Ønsker du å bli partner eller er du bare nysgjerrig, trykk her for å lese mer om ByBi bedriftspartner.