For birøktere

 • Hva er et bifolk?

  Et bifolk er betegnelsen på et bisamfunn. De bor i bikubene og består en en dronning, noen hundre droner (gutter) og opp til 60 000 arbeiderbier (jenter) midt på sommeren.

 • Hvordan starter jeg med bier?

  Vi anbefaler alle å gå på grunnkurs i birøkt. Her vil du få en teoretisk innføring og praktisk erfaring i møte med biene. ByBi tilbyr kurs hvert år som tar deg med gjennom en hel sesong i bigården. Mer info under «Aktiviteter»

 • Hvor mange kuber bør jeg begynne med?

  Vi anbefaler at du starter med to bikuber og utvider etter som du får mer erfaring. Fordelen med å ha to bifolk er at du kan jevne ut styrken på kuben.

 • Kan jeg ha bikuber hvor jeg vil i Oslo?

  Du må ha tillatelse fra grunneier for å sette opp kuber, men kan fint sette opp i egen hage. Det kan være lurt å informere naboer og alle bikuber skal merkes med kontaktinfo og registreres hos mattilsynet. I Oslo finnes det enkelte områder «Sårbarhetssoner» hvor det skal være nøktern etablering av bigårder. Søk opp kartverket (på Google) og finn din adresse.

 • Er bier farlige?

  Bier søker blomster og er ikke interessert i oss. La de få arbeide i fred og du vil nyte av deres overflod i form av pollinering, mat og honning. Får du besøk ved matbordet ditt er det trolig vepsen som er sulten.

 • Hva gjør jeg med en bisverm i hagen?

  Dersom du har en sverm i hagen eller andre steder, så kan du kontakte ByBi Swarmtroopers. De stiller opp frivillig, ofte på litt umulige tidspunkter siden svermer skjer plutselig og uforutsigbart. Vi gjør så godt vi kan for å hente inn svermen og gi den ny adresse hos oss.

  Du finner kontakt info her:

  Nina Gudmestad/ 996 02 014