Våre bigårder

 • Gartneriet bigård, Bygdø Kongsgård

  ByBis hovedbigård ligger på naturskjønne Gartneriet Bygdø Kongsgård, på Bygdøy. Dette er den tradisjonsrike gartneritomten ved inngangen til Oscarshall, tidligere eid av Slottet, nå av Folkemuseet. Gartneriet består i tillegg til vår bigård av et storslått besøkssenter, med store drivhus, høns, en frukthage, blomst- og grønnsaksproduksjon og en nabolagskafè.

  I denne bigården inviterer vi grupper på besøk for å lære om bienes fascinerende liv. Enkelte dager holder vi åpent hus hvor du kan komme innom, se hvordan slynging foregår, smake på ulike stedshonninger fra Oslo, tappe honning fra tappedunk ned i glass, kjøpe ByBi-honning og slå av en prat. Honningen fra Gartneriet har smak fra Bygdøy mange hager, trær og villblomster – sommerhonningen har frisk smak med stor kompleksitet, høsthonningen er tyngre og dypere og urtepreget.

 • Dronningparken Bigård

  I Dronningparken, ute på en liten øy, bor det fem heldige bifolk. Biene beiter på et hav av blomster i Slottsparken. Parkens mange Slottsgartnerene ser til at parken bugner av blomster med stort biologisk mangfold som biene kan frotse i. Parken har en lang lindeallè som våre små bievenner elsker, og som er viktige for dem i perioder hvor det ellers ikke er så mye blomster. Honningen fra disse bifolkene har derfor et karakteristisk mentol-/mynte-preg – typisk for lindehonning.

 • Kongsgården bigård

  I denne vakre parken på Bygdøy er det fire bifolk. På våren blir bakken blå av plenblomsten scilla, som farger pollenet bondeblått. Tidlig på sommeren finner biene blomstene fra parkens mange plommetrær. Utover sommeren bugner det av blomster fra trær og vekster. Honningen er krydret, frisk og fruktig.

 • Oscarshall bigård

  Bigården ligger i en vakker oase av villkirsebær. Disse rosa blomstrene er favoritter hos biene. Området er åpent for turister hele sommeren, som stadig stopper opp og tar bilder av ByBis røktere og alle biene. Sommerhonningen er gylden og frisk, høsthonningen dypere og mer aromatisk.

 • Kampen bigård

  I en privat bakhage på Kampen ligger Kampen bigård. Biene trekker på den rike hagebeplantningen fra Kampens mange bakgårder og byrom, og ikke minst fra det nyåpnede grøntdraget langs Hovinbekken gjennom Jordal Park. Kampen bigård er ny i 2022, og vi er derfor veldig spente på hvordan den første honninghøsten vil smake!

Honning fra våre bigårder kjøper du hos våre forhandlere.

ByBi er KSL-godkjent (Kvalitetssikring i landbruket) og alle våre birøktere er sertifiserte. Vi har mange ulike honninger med spennende kulinariske kvaliteter, smakprofilen er beskrevet på etiketten.