Aktivitet: Birøkt på Naturlig-vis, Loninkuben!

Type: Events
Dato: 16. april til 18. april
Sted: Lonin, Telemark

Meld deg på arrangementet her

Velkommen til det naturskjønne småbruket Lonin i Telemark. Disse dagene er Loninkuben i fokus. Loninkuben er designet etter mange års erfaring med birøkt og ulik kubedesign. Målet har vært å gjenskape bienes opprinnelige boform, dvs hulrom i gamle trær, forenet med praktisk birøkt hvor både bier og birøkter tas hensyn til.

Vi studerer alle sider ved Loninkuben. ByBis faglige leder Ragna Ribe Jørgensen foreleser om kubens historikk og hvilke økologiske valg som er tatt, og Lars Vigeland, kubens konstruktør, demonstrerer kubedesign og røkterprosedyrer. Vi lærer honningsmaking, og på kjøkkenet putrer lokale råvarer i vertinnen Vibeke Vigelands gryter. Kveldene tilbringer vi med litt vin eller hjemmebrygget øl i glasset, bieskrøner og filosoferer over naturen, bienes og birøkterens fremtid.

“– et godt valg for den øko-orienterte birøkteren. I disse kubene er bienes trivsel og helse ivaretatt, birøkterens arbeidsprosess er enkel og rasjonell og det deles på overflodet av honning”. Ragna R Jørgensen

Kommende arrangementer


Se tidligere arrangement