ByBi er en medlemsbasert organisasjon med om lag 400 medlemmer, organisert som lokallag for Oslo under Norges Birøkterlag. Gjennom kurs og fagtreff, honningsalg og smakskvelder, kunnskapsformidling og bigårdsbesøk engasjerer ByBi Oslos små og store innbyggere, politikere, byutviklere, bybønder, akademikere og næringsliv.

Birøkterlag & miljøorganisasjon

Hvert år arrangerer ByBi grunnkurs i birøkt, fagkvelder og eventer. Kursene og fagkveldene er fine arenaer for å knytte nettverk med andre som deler interessen for bier og birøkt, honning og miljøvern m.m..

Dersom du er aktiv birøkter og medlem i Norges Birøkterlag kan du bli medlem i ByBi ved å velge ByBi som ditt lokallag.

Hvis du ønsker å melde deg inn i Norges Birøkterlag kan du gjøre det her

Dersom du er interessert i bier og ønsker å være direktemedlem i ByBi kan du fylle ut skjema her. Medlemskap er både for deg som er birøkter, interessert i bier og biologisk mangfold, eller helt enkelt ønsker å støtte ByBi sitt arbeid.

Informasjon over Medlemstjenester finner du her

Historie: ByBi som lokallag

På oppfordring fra Norges Birøkterlag, ble ByBi i 2013 registrert som lokallag under Oslo og Akershus fylkesbirøkterlag, og ByBi ble registrert som forening i Brønnøysund. Et omfattende arbeid med organisering, medlemsregistrering, utvikling av nybegynnerkurs i birøkt m.m. ble igangsatt. Og et profileringsarbeid med logoutforming ble satt i gang for å styrke ByBi’s identitet og merkevare.
I februar 2013 kunne ByBi ønske velkommen til første nettverksmøte for nysgjerrige, med og uten bier.

I april (2013) startet første nybegynnerkurs i birøkt, med Svein Heggedal som kursholder

I 2015 hadde ByBi hele 216 medlemmer, 88 birøktere og 172 bifolk (54 av dem i Oslo).

I 2018 hadde ByBi 337 medlemmer – og var landets største lokale birøkterlaget. Organisasjonen hadde god tilstrømming av interessenter for neste nybegynnerkurs i birøkt, og mange aktive medlemmer som stadig etterspurte fagtreff og faglig støtte.

 

Den dag i dag (2024)

I dag har vi om lag 400 medlemmer og tilbyr en rekke kurs, fagkvelder og eventer.

 

Bli medlem (kr 300)

Navn(Påkrevd)
Adresse(Påkrevd)