ByBi tilbyr å hjelpe dere med kjøp av bifolk!

Er du ByBi medlem? Bli med oss for å nytte av medlemstjenester!

ByBi har en avtale med en næringsrøkter som vi har kjøpt bier av i flere år. Biene har et veldig godt gemytt og er ivrige på å hente inn nektar.

Bestilling
Du fyller ut skjemaet du finner i knappen under. Så vil du motta en faktura fra ByBi som må betales. Først når denne er betalt har du fullført bestillingen.


Pris pr. bifolk er kr 5750,- (inkl. mva; utstyret som du må ha kommer i tillegg).

Bifolk må være betalt før 12.mai!

Kjøp bier og utstyr bare fra sertifiserte birøktere
Husk at dere bare kjøper bier – og eventuelt brukt utstyr – fra sertifiserte birøktere.
Vi anbefaler dere som går på grunnkurs til bare å kjøpe nytt utstyr. Senere har dere erfaring til å kunne gjøre gode vurderinger når dere kjøper brukt utstyr.

Bier er husdyr og skal forvaltes på en forsvarlig måte. Det er viktig å ivareta en god dyrehelse og stell gjennom hele året. I byer er det ekstra viktig at biene har et godt gemytt, slik ivaretar vi en positiv samhandling mellom bier og befolkning.
Det er vesentlig å holde seg oppdatert på fagkunnskap og vi oppfordrer dere til å danne mindre røkterlag slik at dere har et fellesskap rundt arbeidet.

Innlevering av kubemateriell

For å kjøpe bier må dere levere kubemateriell til ByBi i forkant. Biene vil leveres ut i deres eget utstyr. Utstyret kan leveres mellom 27. april og 12. mai. For hvert bisamfunn du har bestilt må du levere følgende bikubemateriell. Bikubemateriell består av:
– En tom hel kassa med trelister (bivei under)
– Bunnbrett
– Bitømmerbrett
– Overpakning
– Kubetak
– Kvik spenne & låsebånd
– Deres informasjon!
Kuben må ikke ha dronninggitter!
Sett «kuben» sammen og stropp den. Det er viktig å levere kubemateriell fastspent.

Kubene må være tydelig merket og gjenkjennelige for deg som birøkter. Ditt navn og kubenummer (1 av 3, 2 av 3 osv..) skal stå med vannfast skrift på siden av kuben og oppå taket på en måte som tåler både frakt, vær & vind.

Vi har plass for levering av kubemateriell ved siden av Stabburet på Bygdø Kongsgård.

Googlemaps lenke for innleveringspunktet

Nedenfor kan dere også se hvor kubemateriell skal leveres.

Utstyrene hentes av dronningavleren den 13.mai. Han settes rammer med bier, merket kranier dronning fra år 2023 og for/honning inne i bikuben.

Utlevering av biene

Den 22. mai må du sette på vekkerklokken tidlig: Utleveringen av biene må skje klokken 01:00-02:00 denne natten. Dette er fordi vi vil at stresset i flyttingen skal være minst mulig for biene, og de må ut og fly etter å ha vært i transport siden kvelden i forveien. Vi kan derfor ikke få understreket det nok hvor viktig det er at du er på plass da.

Utleveringen skjer på samme plass, altså ved Stabburet på Bygdø Kongsgård.

Husk å melde fra til Mattilsynet i forkant av utplasseringen av biene om du lager en ny bigård.

Ta kontakt med Idil på idil@bybi.no om noe er uklart.

Merking av bigårder

Alle bigårder skal merkes med kontaktinfo.

Dere kan gjerne laste ned denne filen eller lage deres egen.

På ByBis hjemmeside kan du finne mer info og linker til viktig info om bier og birøkt i byen. Her kan du lese mer om sårbarhetssonene, mattilsynet, forskrifter, tips til beplantning og info om solitærbier.

Skjemaer og mer info om bier i byen.

 

🐝🐝🐝🐝