Oppskrift og foto: Synne Hemsen Berg

PANNAKOTTA MED KLOKKELYNGHONNING

Synne, HonningHubs kjære tidligere medarbeider som er flyttet til Sør-Afrika, er en kløpper på kjøkkenet. Hun elsker å teste ut ulike honninger. Her har hun komponert en lekker dessert som er krydret med klokkelynghonning. Denne honningen har en eksotisk smakseksplosjon, frisk fruktighet mot kirsebær og tropisk frukt, et svakt bittert mandel- og mjødurtpreg, varm lang ettersmak. Klokkelynghonning er sjelden, kan skaffes herfra.

Nok til 6 individuelle porsjoner

En fløyelsmyk smak av norsk kysthei om høsten – pannacotta med klokkelynghonning setter prikken over i’en i et hvert middagsselskap. En frisk dessert med særegen norsk vri. Klokkelyng-pannacotta passer spesielt godt i en høstinspirert meny der vilt serveres som hovedrett. Den er også perfekt dersom du skal varte opp til gjester med allergi da det er en gluten- og laktosefri dessert.

Ingredienser:
2 lime: saft og skall
400 ml kokosmelk
150 ml havremelk
4,5 ts gelatinpulver
1/4 kopp sukker (gjerne brunt sukker for en dypere smak)
3/4 kopp klokkelynghonning
2 ts vaniljeekstrakt
Bringebær til pynt (valgfritt)
Silikonformer eller pene glass du vil servere i
Litt kokosnøttolje til å smøre formene (kun til silikonformer)

Fremgangsmåte:
Rør gelatingpulveret sammen med lime juice. Sett til siden. Ha kokosmelk, havremelk, sukker, vanilje og limeskall i en kjele. Varm opp på svak varme, pass på at det ikke koker. Rør rundt til sukkeret smelter. Når du ser blandingen begynne å ryke, tar du den av varmen. Rør så klokkelynghonningen inn i væsken til den har smeltet helt. Rør gelatin og limeblandingen godt inn i kokosmelk blandingen. La blandingen kjøle seg litt ned i kjelen. Smør silikonformene med kokosnøttolje – dette kan sløyfes om du bruker glass eller en liten dessertskål til servering. Rør den avkjølte pannacottablandingen så den «kremer» seg og hell i individuelle former. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer – helst over natten.

. . .