Oppskrift fra ByBi
Honning fra ByBis sortiment

LAKRIDS!
Vi ferierte på Bornholm i sommer (2023), denne vakre danske perlen av en øy syd for Sverige. Bornholmere er glad i sine råvarer. Overalt på øya er det gårdsutsalg, veiboder og smakseventer. Vi skulle sykle og bade, spise is og forlyste oss i gode restauranter. Men først og fremst skulle vi til Svaneke. For dette er Johan Bulows hjemby. Og her ligger butikken hans, etablert i 2007, og siden vokst til en stor suksess. Suksessfaktoren = lakris! Lakris kommer fra roten til Glycyrrhiza glabra, lakrisplanten. Den vokser ikke lokalt, men Johans iranske kjæreste visste råd. Fremdeles henter Bulow roten hovedsaklig fra Midt-Østen. Når rota presses avgir den en søt og brunsvart væske. Væsken inneholder aromastoffet glykyrrhizin, en kjemisk forbindelse med karakteristisk duft av anis – vi elsker anis! I Svaneke kjøpte vi lakris i granulat-form. Gøy med crunchen, men lakrispulver er også godt.

HONNING
Til denne retten velger vi en honning med litt dybde i sødmen. En flerblomstret høsthonning er perfekt. Høsthonninger er ofte mørkere i farge, preg av melasse og fudge i sødmen og med et lett syrlig preg.

PANNEKAKER
Vi bruker havremelk (4 dl), speltmel (4 dl), en neve havregryn, 4 egg og en knype salt. La røren svelle en times tid og stek dem tynne.

En herlig opplevelse!