Fagkveld
Fagkveld: Kunsten å lage avlegger med Håkon B. Sundet
Kunsten å lage avlegger: Ja – det er en kunst. En balansegang. Å lage avlegger dreier seg om å dele et bifolk i to. Høres enkelt ut, men gjøres dette uten nøye planlegging sitter man fort igjen med to svake bifolk som ikke er overlevelsesdyktige til vinteren. Resultatet blir vinterdød på begge kuber.
Med Håkon Berg Sundet, tidligere faglig leder i ByBi
Håkon er utdannet økolog/naturforvalter og er birøkter på 11 sesongen. Han er opptatt av samspillet i naturen og hvordan vi skal ha et mindre fotavtrykk på den. Med biene er Håkons filosofi: Enkel birøkt på bienes premisser.
- Dato 29. mai 2024
- Tidspunkt 18:00 – 19:30
- Sted ByBis hovedbigård på Gartneriet på Bygdø Kongsgård
-
Pris
Medlem: 250 kr
Ikke medlem: 325 kr -
Kontaktperson
Idil Akdos
Faglig lederIdil er utdannet agroøkolog fra NMBU, biolog, og sertifisert birøkter, grunnlegger av Local Buzz Andelsbirøkterlag og har tidligere jobbet med pedagogikk i NMBU, urbant landbruk og sosialt entreprenørskap i Oslo Living Lab og som gårdsleder i økologisk landbruk i Linnestad Gård. Som faglig leder har hun ansvar for Birøktakademiet, Pollinatorskolen og andre kurs, samt med birøkt på ByBis egne bigårder og Local Buzz, honningproduksjon og lokallagstjenester, og kunnskapsformidling for bedrifter og publikum. Idil er opptatt av naturbasert læring, kompetanseheving innen lokal matproduksjon og kunnskapsformidling om koblingen mellom bier og trær.