ByBi Birøktakademiet, Fagkveld
Honning og sensorikk
En birøkter kjenner sitt landskap, slik den franske vinbonden kjenner sitt terroir. For vurdere nektarflyt og planlegge for høsting av ulike honningtyper, studerer birøkteren vegetasjon rundt bigården og ulike blomstringsrytmer, værprognoser og pollenvarsling.
Sensorisk analyse av honning er en like avansert disiplin som den som brukes for vin, olje eller ost. I denne workshopen vil vi diskutere hvordan å identifisere aromaer i honning, og hvordan vi vurderer honning som dommere i NM. Du vil også få muligheten til å smake gullmedalje-vinnende, utsøkte norske honninger og underlige utenlandske honninger med overraskende smaksprofil.
Vi inviterer deg til å ta med din egen honning. Du vil lære å gjenkjenne og beskrive aromaer i denne – og slik få tips til å utarbeide fristende beskrivelser på etikettene. Vi bruker sensoriske sjekklister, standard fargeguid og aromahjul for honning.
Kurssted: Gartneriet, spiseri.
Lenke til kart: Klikk her for google maps veiviser
Kursholder: Ragna Ribe Jørgensen
Ragna Ribe Jørgensen er sertifisert birøkter og faglig rådgiver i ByBi. Hun er utdannet honningsensoriker ved italienske Albomiele. Hun er dommer i NM i Honning og i norske lokalmesterskap.
- Dato 9. oktober 2025
- Tidspunkt 17:00 – 18:30
- Sted Gartneriet på Bygdø Kongsgård
- Pris 250 kr
-
Kontaktperson
Louise Karlsson
Marked- og KommunikasjonsansvarligLouise er ByBis marked- og kommunikasjonsansvarlig og har en lidenskap for målrettet markedsføring. Hun studerer for en Master of Science in Information Systems: Digital Marketing og har en bakgrunn som designer med erfaring i drift av sosiale medier. I ByBi har hun ansvar for administrasjon av SoMe-kontoer, kommunikasjon, annonsering, nettside og andre markedsføringsaktiviteter.