Kurs, ByBi Bee-basic
BeeBasic
BeeBasic – introduksjonskurs til bier og birøkt er et enkelt kveldskurs som gir deg grunnleggende kunnskap om bienes fascinerende verden. Vi dekker tema som:
- Livet i bikuben
- Dronningen og hennes hoff
- Sverming, svermeceller, svermefanging
- Hva er honning, dronninggelè, voks og propolis?
- Hva skal til for at du skal bli birøkter?
- Hva er forskjellen på honningbier, solitære bier og humler?
- Hvor viktige er pollinatorene for oss mennesker?
Det blir også mulighet til å få utforske den enorme bredden i honning som kulinarisk produkt. Du vil smake ulike honningtyper fra ByBi bigårder i Oslo og forstå hvorfor ulike honningtyper smaker forskjellig!
Det blir også mulighet til å snakke med proffe birøktere om hva som skal til for å begynne med bier og om du kan trives med bier.
I tillegg vil du få muligheten til å sette sammen en bikube, utforske birøkterutstyr og birøkterdrakt og kjøpe birøkterbøker eller vår røkterguide.
Kursholder: Ane Johnsen
Ane er tidligere daglig leder i ByBi og har god kjennskap til urban birøkt. Vært med på utviklingen av ByBis kursmaterialer og er en erfaren kursholder. Utdannet pedagog og drevet mye med tverrfaglig knyttet til birøkt og skolehage.
- Dato 28. mars 2023
- Tidspunkt 18:00 – 20:00
- Sted Gartneriet, Bygdøy Kongsgård
-
Pris
550,- ikke medlemmer
440,- medlemmer -
Kontaktperson
Idil Akdos
Faglig lederIdil er utdannet agroøkolog fra NMBU, biolog, og sertifisert birøkter, grunnlegger av Local Buzz Andelsbirøkterlag og har tidligere jobbet med pedagogikk i NMBU, urbant landbruk og sosialt entreprenørskap i Oslo Living Lab og som gårdsleder i økologisk landbruk i Linnestad Gård. Som faglig leder har hun ansvar for Birøktakademiet, Pollinatorskolen og andre kurs, samt med birøkt på ByBis egne bigårder og Local Buzz, honningproduksjon og lokallagstjenester, og kunnskapsformidling for bedrifter og publikum. Idil er opptatt av naturbasert læring, kompetanseheving innen lokal matproduksjon og kunnskapsformidling om koblingen mellom bier og trær.