Vi har gjort flere endringer for å gi deg større valgfrihet og senket prisen. Mange har ønsket seg mer fleksibilitet, derfor har vi brutt kurset ned i komponenter, slik at du kan velge innhold etter egne behov.
Den teoretiske delen er nå digital! Dette betyr at du kan strømme innholdet og se opptakene igjen og igjen. Det gir flere muligheten til å delta, og dermed får vi enda flere birøktere – akkurat slik vi ønsker det!
Birøktakademiet er et omfattende og integrert kurs som kombinerer teoretisk og praksisbasert kompetansebygging for nybegynnere. Vårt mål er å hjelpe deg å utvikle deg som en selvsikker, kunnskapsrik og dyktig birøkter, som forstår det komplekse forholdet mellom pollinatorer og natur og de skremmende effektene av klimaendringer i birøkt. Vårt kurs er en fin arena for å knytte nettverk med andre som deler interessen for bier og birøkt.
Birøktakademiet er åpent for alle, med eller uten bier, om du bor i by eller ikke. ByBi har vært en betydelig pedagogisk aktør på birøkterarenaen siden 2013. Hvert år arrangerer ByBi grunnkurs, fagkvelder og andre kurs som er pent å pirre nysgjerrigheten til aspirerende birøktere.
Dette skjemaet er laget slik at du skal kunne tilpasse det slik du vil ha det! Trykk på det som passer deg, og legg til så mange- eller få deler du ønsker.
Svein er pedagog og lokallagsleder i Fet birøkterlag. Han har over 40 år erfaring som birøkter, og har vært ansvarlig for det birøkterfaglige innholdet i ByBis grunnkurs siden 2012.
Ragna er idéhistoriker, medgrunnlegger av ByBi, «Årets birøkter» 2019 og leder for ByBi HonningHub.
Idil er agroøkolog og faglig leder i ByBi, grunnlegger av Local Buzz og har tidligere jobbet med urbant landbruk og sosialt entreprenørskap i Oslo Living Lab og Nabolagshager.
Ragna R. Jørgensen, 2021
Roar Ree Kirkevold basert på Ingar Tallakstad Lies kunskap.
Kontakt meg for spørsmål om kurset, betaling eller hva enn du lurer på! Idil@bybi.no
Dette blir første gang vi møtes. Vi ønsker å invitere til en engasjerende prat med Idil Akdos, på engelsk. Idil vil gi en spennende introduksjon til bier og birøkt og en oversikt over en sesong med bier. Dette er også en mulighet til å bli kjent med hverandre og lære om deres motivasjoner og forventninger!
Vi deler oss i grupper og hjelper til ByBis RøkterCrew med høsting fra våre urbane bigårder (Oscarshall, Gartneriet, Dronningparken osv).
Vi deler oss i grupper og slynger honning på ByBi sitt eget slyngerom. Vi vil fokusere på hvordan man bruker utstyret effektivt og sikkert, tips og triks for slyngingsprosessen, samt hygieneregler.
4.juli – 14:00-18:00
03.august – 15:00-18:00
01.oktober – 15:30-19:00
Vi deler oss i grupper og hjelper til ByBis RøkterCrew med høsting fra våre urbane bigårder (Oscarshall, Gartneriet, Dronningparken, og Det Norske Teatret, Clarion Hotel the Hub, Gunerius takbigård).
En birøkter kjenner sitt landskap, slik den franske vinbonden kjenner sitt terroir. For vurdere nektarflyt og planlegge for høsting av ulike honningtyper, studerer birøkteren vegetasjon rundt bigården og ulike blomstringsrytmer, værprognoser og pollenvarsling.
Sensorisk analyse av honning er en like avansert disiplin som den som brukes for vin, olje eller ost. I denne workshopen vil vi diskutere hvordan å identifisere aromaer i honning, og hvordan vi vurderer honning som dommere i NM. Du vil også få muligheten til å smake gullmedalje-vinnende, utsøkte norske honninger og underlige utenlandske honninger med overraskende smaksprofil.
Vi inviterer deg til å ta frem din egen; du vil lær med oss å gjenkjenne og beskrive aromaer! Vi bruker sensoriske sjekklister, standard fargeguider og aromahjul for honning.
Her lærer vi alt om oksalsyrebehandlingen mot varroamidden. Vi gjør behandlingen sammen og diskuterer deretter eventuelle spørsmål om behandlingen.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler og personvern.