Ecotrail er et miljøbevisst løpskonsept som fokuserer på å redusere miljøavtrykket fra mosjonsløp ved å implementere ulike bærekraftige tiltak. De ønsker å fremme at det faktisk er mulig å ha høy miljøbevissthet under store mosjonsløp, samtidig som de kan inspirerer deltagere og arrangører til følge opp de praktiske tiltakene. Et av tiltakene de er mest kjent for, er kravet til deltageren om å ha med sitt eget drikkesystem, ettersom Ecotrail ikke deler ut kopper i løpene. De har også strenge også strenge diskvalifikasjonsregler hvis noen blir tatt i å kaste fra seg papir/emballasje i løypa. Ecotrail-løpene tilbyr deltagerne et eget lite lommenett for oppsamling av søppel.

I år har Ecotrail byttet ut den tradisjonelle medaljen ut med et bærekraftig finisherminne som kan henges rundt halsen, på veggen eller resirkuleres som papir. Den er laget av fiberavfall fra tomater – i posen finner du blomkarsefrø som er en fargerik og spiselig plante. Frøene kan du plante etter løpet og utover sommeren vil den vokse. I tillegg vil biene og andre pollinatorer sette pris på denne blomsten.

Ecotrial Oslo har blitt en bedriftspartner i ByBi og dermed, nytt fra i år, vil det bli utdelt pokal til alle som fullfører ultradistansene 50km eller 80km. De vil motta en honningpokal, altså honning fra ByBi! Når honningen er spist, kan man sette glasset på hylla som et fint minne eller fylle det med noe.

Før løpet tar plass, 25.mai, så arrangeres det en sosial løpetur på ca 14km kalt: fra bikube til bikube.

Temaet her er urban birøkting og pollinering, som du vil lære mer om underveis i løypa. Ecotrail ønsker å øke bevisstheten rundt bienes levekår i urbane strøk og dermed vil vise frem Oslos «pollinator-gater» og bikuber, med hjelp fra oss i ByBi.

Løpet er på søndag 28.april, og starter på  Vestre Gravlund, Gravlundskapellet og jogger rolig gjennom byen mot øst, vender så snuta sørover med drikkestopp på Vippa.
Til slutt ender løpet opp på Bygdø og på vår hovedbigård på Gartneriet.

Årets løp går av stabelen i Oslo lørdag 25. mai.

 

Sjekk ut Ecotrail Oslo for å lese mer om dem og meld deg på en av de ulike distansene, de har noe for alle!