Fagkveld

Nestor i røkter-Norge på besøk

Nestor i røkter: Håkon Tjøstheim vil dele av sin omfattende kunnskap om bier og birøkt. Fokus vil være på hvordan planlegge birøkten i forhold til værvariasjon, landskap, trekkgrunnlag og biutvikling – altså fundamentene for bienes helse, trivsel og overlevelse. Hans røkt kan overraske, f eks vinterfôrer han kun med 8 kg fôr og mener dette er vesentlig for bistyrke – Håkon vil lufte slike erfaringer med oss.  

Vi setter av god tid til spørsmål og svar. 

Klokkelynghonning

Håkon bor midt i kystlyngheiene på Karmøy. Her vokser klokkelyng, denne myteomspunnede veksten som har en særdeles aromatisk smaksrikdom og som holder seg flytende år etter år. Ragna vil presentere klokkelynghonning, serverer smaksprøver og gir en sensorisk gjennomgang. 

Kursholder: Håkon Tjøstheim & Ragna Ribe Jørgensen

Håkon Tjøstheim er birøkter på 75te året, er en nestor i norsk røktermiljø, og er kjent for sin omfattende kunnskap om birøkt. Hans og hans biers landskap er av det tøffe slaget, ytterst på Karmøy i havgapet mot Atlanterhavet. Her må røkterprosedyrer være fintunet for overlevelse og suksess.

Du kan lese mer om Håkon Tjøstheim her

Ragna Ribe Jørgensen, leder av ByBi HonningHub, vil fasilitere smaking av klokkelynghonning.

Her finner du Gartneriet Bygdø Kongsgård

Håkon Tjøstheim vant gull i NM i honning i 2018 og 2022 med sin klokkelynghonning. Foto: BillyBonkers