Fagkveld
Honning og sensorikk
En birøkter kjenner sitt landskap, slik den franske vinbonden kjenner sitt terroir. For vurdere nektarflyt og planlegge for høsting av ulike honningtyper, studerer birøkteren vegetasjon rundt bigården og ulike blomstringsrytmer, værprognoser og pollenvarsling. Lær med oss å gjenkjenne og beskrive aromaer på både utsøkte norske honninger, og underlige utenlandske honninger med overraskende smaksprofil. Vi bruker sensoriske sjekklister, standard fargeguider og aromahjul for honning.
Kursholdere: Viktoria Bassani & Ragna Ribe Jørgensen
Viktoria Bassani driver sitt eget røkterfirma, Bidrottningen, i søndre Sverige. Hun er utdannet sommelier og jobbet med vin i mange år. Det siste tiåret har Viktoria rettet sin sensoriske interesse mot honning.
Ragna Ribe Jørgensen er leder av ByBi HonningHub, hvor visjonen er å utvikle norsk honnings potensiale som et gourmetprodukt. Hun er dommer i NM i Honning.
Begge er sertifiserte birøktere og er under utdannelse som honningsensorikere ved italienske Albomiele.
Her finner du Gartneriet Bygdø Kongsgård
FOTOS: Studio Dreier-Hensley, Erle Kyllingmark, Joseph Fox
Agenda
- Dato 12. april 2023
- Tidspunkt 18:00 – 20:00
- Sted Gartneriet bygdø kongsgård
-
Pris
550 kr- ikke medlemmer
440 kr- medlemmer -
Kontaktperson
Idil Akdos
Faglig lederIdil er utdannet agroøkolog fra NMBU, biolog, og sertifisert birøkter, grunnlegger av Local Buzz Andelsbirøkterlag og har tidligere jobbet med pedagogikk i NMBU, urbant landbruk og sosialt entreprenørskap i Oslo Living Lab og som gårdsleder i økologisk landbruk i Linnestad Gård. Som faglig leder har hun ansvar for Birøktakademiet, Pollinatorskolen og andre kurs, samt med birøkt på ByBis egne bigårder og Local Buzz, honningproduksjon og lokallagstjenester, og kunnskapsformidling for bedrifter og publikum. Idil er opptatt av naturbasert læring, kompetanseheving innen lokal matproduksjon og kunnskapsformidling om koblingen mellom bier og trær.