Fagkveld

Honning og sensorikk

Velkommen til en lærerik kveld inn i honningens komplekse verden.

En birøkter kjenner sitt landskap, slik den franske vinbonden kjenner sitt terroir. For vurdere nektarflyt og planlegge for høsting av ulike honningtyper, studerer birøkteren vegetasjon rundt bigården og ulike blomstringsrytmer, værprognoser og pollenvarsling. Lær med oss å gjenkjenne og beskrive aromaer på både utsøkte norske honninger, og underlige utenlandske honninger med overraskende smaksprofil. Vi bruker sensoriske sjekklister, standard fargeguider og aromahjul for honning.

Kursholdere: Viktoria Bassani & Ragna Ribe Jørgensen

Viktoria Bassani driver sitt eget røkterfirma, Bidrottningen, i søndre Sverige. Hun er utdannet sommelier og jobbet med vin i mange år. Det siste tiåret har Viktoria rettet sin sensoriske interesse mot honning.

Ragna Ribe Jørgensen er leder av ByBi HonningHub, hvor visjonen er å utvikle norsk honnings potensiale som et gourmetprodukt. Hun er dommer i NM i Honning.

Begge er sertifiserte birøktere og er under utdannelse som honningsensorikere ved italienske Albomiele.

Her finner du Gartneriet Bygdø Kongsgård

FOTOS: Studio Dreier-Hensley, Erle Kyllingmark, Joseph Fox

Agenda