ByBi er Oslos urbane birøkterlag, og jobber for at Oslo skal være en summende by med et rikt biologisk mangfold. Vi står på barrikadene for at fremtidsrettet og bærekraftig birøkt skal være en naturlig og attraktiv del av fremtidens by.

Vi er et lokallag organisert under Norges Birøkterlag. Vi er dermed en forening, og styres av medlemmene gjennom årsmøtet. Hvert år velger årsmøtet et styre, som i praksis gir mandat til organisasjonens daglige leder gjennom året. ByBi sitt styre består av én styreleder og 6 ordinære styremedlemmer.

ByBi søker styremedlemmer for 2023! Som styremedlem i ByBi får du spille en viktig rolle i en liten og slagkraftig miljøorganisasjon, og dele av dine evner og din kompetanse i et miljø der den kan gjøre stor forskjell! I tillegg lærer du mye om både bier, birøkt og honning, da ByBi både er norges største lokallag for birøktere og et sterkt kompetansemiljø innenfor honningsensorikk og -smaking. 

 

For å male et bilde av hvordan det er å være styremedlem i ByBi tok vi en prat med avtroppende styremedlem Gregory Gijni. Gregory er CMO i House of Control Group, og ble valgt inn i styret i ByBi på Årsmøtet 2020. Siden den gang har han hjulpet ByBi med blant annet digitale flater, søkemotoroptimalisering, nettbutikk, annonsering og kontoadministrasjon på nett.

 

Gregory er også aktiv birøkter, og har biene sine på Hauketo i Oslo.

Hvordan har det vært å sitte i styret i ByBi?

– Det har vært gøy. I starten var det koronapandemi og jeg hadde litt mere tid tilgjengelig til å dyrke interessene mine. Jeg tok grunnkurs i birøkt og fikk også muligheten til å bli med i styret i mitt eget lokallag. Det var stas. Jeg har ikke hatt like god tid til å bidra gjennom hele min styreperiode, men den type svingninger må man kanskje regne med. Uansett er jeg fornøyd med mine to år i vervet.

Hvordan har du fått brukt kompetansen din?

– Jeg jobber med digital markedsføring. Jeg har kunnet hjelpe ByBi med annonsering for kurs, digital infrastruktur på facebook og instagram, søkemotoroptimalisering og opplegg for nettbutikk og nettsalg. Alt dette er jo ting jeg lett kan gjøre, men som ByBis administrasjon ikke nødvendigvis har kompetanse eller anledning til å gjøre selv.

Hvorfor syns du det har vært riktig og viktig å bidra?

– Jeg er interessert i bier og birøkt på personlig plan, og ByBi er jo mitt lokallag i Norges Birøkterlag. Jeg har også hatt gleden av å introdusere mine døtre på 3 og 5 til birøkt. Dere kan følge vår reise på Instagram: finbi.no

– I tillegg gjør Bybi en fantastisk jobb med å heve interessen for pollinerende insekter. Det som gjør en by pollinatorvennlig er ofte det samme som gjør den menneskevennlig – grønne lunger, blomstrende trær og rene gater. Derfor har det vært fint å kunne bidra. Jeg kan anbefale på det sterkeste å involvere seg enten som styremedlem, eller som frivillig.

 

Bilder fra finbi.no på Instagram. Der kan dere følge Gregory og døtrenes birøkter-reise <3

 

ByBi søker styremedlemmer