Oksalsyrebehandling mot varroamidd - ByBi

Det er snart på tide å behandle biene for å få ned varroatrykket i bifolkene våre. Kanskje har dere fulgt med på utviklingen igjennom sesongen? Men vanligvis øker varroabestanden i kubene våre ut over sesongen.

ByBi har, i år som før, en medlemsservice hvor vi tilbyr ferdig blandet «brukerdose» med oksalsyre nok til ett bifolk.

Prisen per ferdig blandet dose er 125 kr. Fristen for bestilling er 10. november. Utblandet oksalsyre er ferskvare: Derfor må du planlegge å hente og behandle raskt etter du har fått produktet.

Det blir self service utenfor Slyngerommet på Bygdøy Kongsgård, samme sted for innlevering av voks. Vi har selvsagt full tillit til at våre medlemmer er redelige og selv dobbeltsjekker antall doser man har bestilt, og plukker med seg nøyaktig samme antall.
Google maps link til hentingspunktet

I Norge bruker vi anbefalingen fra Norges birøkterlag som er en svakere oppløsning på 3,2%. Ferdig blandet preparat har begrenset holdbarhet og bør brukes i løpet av et par uker. Vi sprøyter oppløsningen direkte på biene, 3,5 ml i hver tavlegate hvor det sitter bier. Sukkerlaken vi blir fordelt fra bie til bie nedover.
Etter sprøyting på biene setter vi inn rent diagnosebrett med 2 A4 ark med store ruter for lettere å kunne telle antall døde midd etter 10 dager. Vi må vente så lenge fordi bifolket sitter i klase og død midd synker sakte nedover mellom alle biene.
Ubrukt syre kan skylles ned i kloakken. Emballasje skylles og resirkuleres.

Du kan hente dosene fra 18. november inntil 28. november. Hvordan bestille? Fyll ut skjema under. Ved spørsmål, ta kontakt med oss på idil@bybi.no

Oksalsyre til varroabehandling 2024

Navn(Påkrevd)
Hvis du ikke er medlem, kan du gå til bybi.no/bli-medlem for å nytte medlemstjenester som denne!
Pris: Kr 125,00