ByBi HonningHub smakskurs
Ta med honningen din!
De fleste norske honninger er flerblomstret. Dette er utsøkte honninger med stor variasjon i smak, og med komplekse dufter fra mylderet av blomster biene beiter i. Et slikt mangfold gir ofte en stor dybde i aroma, og en smaksreise som endrer seg i munnen.
Vi har liten tradisjon i Norge for å høste ut sortshonninger. Honning fra røsslyng er den eneste stabile på markedet. Vi har heller ikke tradisjon for å vurdere smaksprofiler opp mot standard-beskrivelser, altså at fx lindehonning faktisk smaker det ekspertene sier den skal.
Hvilke smaker oppdages i din honning? Finnes det toner fra en sortshonning? Er smaken intens eller mild? Og ettersmaken – sitter honningen lenge i munnen?
Kursleder er ByBi HonningHub sensoriker Anastasiya Dykyy. Hun er forsker og molekylærbiolog utdannet ved NTNU. Jobbet med molekylæranalyser av forskjellige matvarer, nå med ulike honningers molekylære smaksprofil. Kurset gjennom Albo Nazionale degli Esperti in Analisi Sensoriale del Miele / Honey Sommelier Program.
- Dato 4. april 2022
- Tidspunkt 18:00 – 20:00
- Sted Låven på Bygdø Kongsgård
-
Pris
ByBi-medlem kr 400,-
Ikke ByBi-medlem kr 550,- - Fil(er) ertrtret
-
Kontaktperson
Bendik Walderhaug
Daglig lederBendik er utdannet statsviter, og har lang erfaring fra verdiforankret salg- og markedsføring, forretningsutvikling og ledelse. Som daglig leder i ByBi er han ansvarlig for daglig drift, regnskap og økonomi, honningsalg, samarbeid og bedriftspartnerskap.