Pollinatorpassasjen

En grønn korridor for biologisk mangfold i Oslo

Hvis du var en pollinator – en bie, en humle, en sommerfugl – og skulle på oppdagelsesferd i storbyen, hvor ville du dra, og hva ville du gjøre? Hvordan er nattelivet for pollinatorer i Oslo? Hvor er møteplassene og de beste «sjekkestedene»? Hvor ligger restaurantene med den beste maten, og hvor kan man finne et hotell? Er det i det hele tatt mulig for en pollinator å få seg et måltid og finne ly i denne byen?

Et tilbakeblikk på 2015

  • ByBi ønsket med Pollinatorpassasjen å sette urbant biologisk mangfold på agendaen.
  • I 2015 ble innbyggerne i Oslo invitert til å utforske byen fra en pollinators perspektiv.
  • Pollinatorpassasjen var en oppfordring til byboere, fagfolk, nabolag, kommunale etater, organisasjoner og bedrifter om å bidra til å skape gode leveområder og blomstrende ruter for pollinatorer på tvers av hele byen.
  • Prosjektet ble finansielt støttet av Miljødirektoratet.

Hva kan du bidra med?

Plant blomster, skap en blomstereng, bygg insekthoteller og humlekasser – på taket, i en park, i bygninger, i hagen eller på skolen. La deg inspirere av …! Ta et bilde av ditt bidrag og last det opp på polli.no. Bli med på å skape urbane paradis for Polli og hennes slektninger – ta et bilde og del det på siden!

Hvorfor er dette viktig?

Menneskeskapte endringer i landskapet, fragmentering og tap av leveområder er de største truslene mot arter generelt, og pollinatorer spesielt. De finner verken mat eller steder å bygge reir. Omtrent 30 % av ville bier i Europa er for øyeblikket truet.

Hvis vi klarer å skape levende og pollinatorvennlige miljøer for de minste innbyggerne, vil vi samtidig skape sunne og vakre omgivelser for oss, de store innbyggerne.

Du er invitert til å utforske byen fra en pollinators perspektiv.