Birøktakademiet er et omfattende og integrert kurs som kombinerer teoretisk og praksisbasert kompetansebygging i stedet for et grunnkurs for nybegynnere. Vårt mål er å hjelpe deg å utvikle deg som en selvsikker, kunnskapsrik og dyktig birøkter, som forstår det komplekse forholdet mellom pollinatorer og natur og de skremmende effektene av klimaendringer i birøkt. Vårt kurs er en fin arena for å knytte nettverk med andre som deler interessen for bier og birøkt.
Svein er pedagog og lokallagsleder i Fet birøkterlag. Han har over 40 år erfaring som birøkter, og har vært ansvarlig for det birøkterfaglige innholdet i ByBis grunnkurs siden 2012.
Ragna er idéhistoriker, medgrunnlegger av ByBi, «Årets birøkter» 2019 og leder for ByBi HonningHub.
Idil er agroøkolog og faglig leder i ByBi, grunnlegger av Local Buzz og har tidligere jobbet med urbant landbruk og sosialt entreprenørskap i Oslo Living Lab og Nabolagshager.
Ragna R. Jørgensen, 2021
Roar Ree Kirkevold basert på Ingar Tallakstad Lies kunskap.
Kontakt meg for spørsmål om kurset, betaling eller hva enn du lurer på! Idil@bybi.no
13750 kr
8900 kr (35% rabatt)
Full pris for en og 50% rabatt for resten
Birøktakademiets ulike moduler er skreddersydd for deg som er nysgjerrig, travel eller bare usikker på om birøkt er noe for deg. Nå kan du melde deg på ulike moduler og ta birøkterutdanningen i ditt eget tempo!
Vi har forberedt ulike tematiske moduler for å imøtekomme behovene vi ofte får når det gjelder støtte, opplæring og veiledning: Modul Praksis, Sverming og Honning.
Bigårdsbesøk 1 | 27. april søndag | 12:00-13:30 | Gartneriet hovedbigård |
Fadderskap Veiledning om kjøp av bier og utstyr, etablering av bigård | 28. april mandag | 16:00-17:00 | Digitalt møte |
Vokssmelting | 5. mai mandag | 16:30-18:00 | Slyngerommet på Bygdø Kongsgård |
Fagkveld: Alt om sverming | 12. mai mandag | 17:00-18:30 | Gartneriet hovedbigård |
Bigårdsbesøk 2 | 26. mai mandag | 17:00-18:30 | TBA |
Fadderskap Veiledning om sverming | 2. juni mandag | 16:00-17:00 | Digitalt møte |
Fagkveld: Dronning(avl) | 5. juni torsdag | 17:00-18:30 | Gartneriet hovedbigård |
Bigårdsbesøk 3 | 16. juni mandag | 17:00-18:30 | TBA |
Fadderskap Veiledning om sommerutvikling, høsting og auguststell | 30. juni mandag | 16:00-17:00 | Digitalt møte |
Honninghøsting | 1-6 juli | ByBis bigårder | |
Slyngedag | 1-6 juli | Slyngerommet på Bygdø Kongsgård | |
Fagkveld: Forberede til god overvintring (hybrid møte) | 4. august mandag | 17:00-18:30 | Hybrid møte |
Bigårdsbesøk 4 | 25. august mandag | Dronningparken | |
Fadderskap Veiledning om innvintring | 1. september mandag | 16:00-17:00 | Digitalt møte |
Honninghøsting | 1-14 september | ByBis bigårder | |
Slyngedag | 1-14 september | Slyngerommet på Bygdø Kongsgård | |
Slyngedag | 1. oktober onsdag | 16:00-19:00 | Slyngerommet på Bygdø Kongsgård |
Bigårdsbesøk 5 Honning og sensorikk | 9. oktober torsdag | 17:00-18:30 | Gartneriet Spiseri |
Economic solutions for small scale beekeepers | 30. oktober torsdag | 17:00-18:15 | Digitalt møte |
Bigårdsbesøk 6 Varroabehandling | 29. november lørdag | 12:00-13:00 | Clarion the Hub |
Fagkveld: Utvintring og utvikling i bier | 13. mars torsdag | 17:00-18:30 | TBA |
Teoridel 3 | 22. mai torsdag | 17:00-20:00 | Gartneriet Spiseri |
Bigårdsbesøk 2 | 26. mai mandag | 17:00-18:30 | TBA |
Fadderskap Veiledning om sverming | 2. juni mandag | 16:00-17:00 | Digitalt møte |
Fagkveld: Dronning(avl) | 5. juni torsdag | 17:00-18:30 | Gartneriet hovedbigård |
Teoridel 4 | 12. juni torsdag | 17:00-20:00 | Gartneriet Spiseri |
Bigårdsbesøk 3 | 16. juni mandag | 17:00-18:30 | TBA |
Fadderskap Veiledning om sommerutvikling, høsting og auguststell | 30. juni mandag | 16:00-17:00 | Digitalt møte |
Honninghøsting | 1-6 juli | ByBis bigårder | |
Slyngedag | 1-6 juli | Slyngerommet på Bygdø Kongsgård | |
Teoridel 5 | 21. august torsdag | 17:00-20:00 | Gartneriet Spiseri |
Bigårdsbesøk 4 | 25. august mandag | Dronningparken | |
Fadderskap Veiledning om honning og innvintring | 1. september mandag | 16:00-17:00 | Digitalt møte |
Honninghøsting | 1-14 september | ByBis bigårder | |
Slyngedag | 1-14 september | Slyngerommet på Bygdø Kongsgård | |
Teoridel 6 | 18. september torsdag | 17:00-20:00 | Gartneriet Spiseri |
Slyngedag | 1. oktober onsdag | 16:00-19:00 | Slyngerommet på Bygdø Kongsgård |
Bigårdsbesøk 5 Honning og sensorikk | 9. oktober torsdag | 17:00-18:30 | Gartneriet Spiseri |
Economic solutions for small scale beekeepers | 30. oktober torsdag | 17:00-18:15 | Digitalt møte |
5000,- kr
3750,- kr
3000,- kr
Dette blir første gang vi møtes. Vi ønsker å invitere til en engasjerende prat med Idil Akdos, på engelsk. Idil vil gi en spennende introduksjon til bier og birøkt og en oversikt over en sesong med bier. Dette er også en mulighet til å bli kjent med hverandre og lære om deres motivasjoner og forventninger!
Vi deler oss i grupper og hjelper til ByBis RøkterCrew med høsting fra våre urbane bigårder (Oscarshall, Gartneriet, Dronningparken osv).
Vi deler oss i grupper og slynger honning på ByBi sitt eget slyngerom. Vi vil fokusere på hvordan man bruker utstyret effektivt og sikkert, tips og triks for slyngingsprosessen, samt hygieneregler.
4.juli – 14:00-18:00
03.august – 15:00-18:00
01.oktober – 15:30-19:00
Vi deler oss i grupper og hjelper til ByBis RøkterCrew med høsting fra våre urbane bigårder (Oscarshall, Gartneriet, Dronningparken, og Det Norske Teatret, Clarion Hotel the Hub, Gunerius takbigård).
En birøkter kjenner sitt landskap, slik den franske vinbonden kjenner sitt terroir. For vurdere nektarflyt og planlegge for høsting av ulike honningtyper, studerer birøkteren vegetasjon rundt bigården og ulike blomstringsrytmer, værprognoser og pollenvarsling.
Sensorisk analyse av honning er en like avansert disiplin som den som brukes for vin, olje eller ost. I denne workshopen vil vi diskutere hvordan å identifisere aromaer i honning, og hvordan vi vurderer honning som dommere i NM. Du vil også få muligheten til å smake gullmedalje-vinnende, utsøkte norske honninger og underlige utenlandske honninger med overraskende smaksprofil.
Vi inviterer deg til å ta frem din egen; du vil lær med oss å gjenkjenne og beskrive aromaer! Vi bruker sensoriske sjekklister, standard fargeguider og aromahjul for honning.
Her lærer vi alt om oksalsyrebehandlingen mot varroamidden. Vi gjør behandlingen sammen og diskuterer deretter eventuelle spørsmål om behandlingen.
13. mars – Utvintring og åpen yngelråte
12. mai – Alt om sverming
05.juni – Dronning(avl)
04.august – Forberede til god overvintring
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren. Les mer om informasjonskapsler og personvern.