Fagkveld
Honningsmaking
En birøkter kjenner sitt landskap, slik den franske vinbonden kjenner sitt terroir. For vurdere nektarflyt og planlegge for høsting av ulike honningtyper, studerer birøkteren vegetasjon rundt bigården og ulike blomstringsrytmer, værprognoser og pollenvarsling.
Sensorisk analyse av honning er en like avansert disiplin som den som brukes for vin, olje eller ost. I denne workshopen vil vi diskutere hvordan å identifisere aromaer i honning, og hvordan vi vurderer honning som dommere i NM. Du vil også få muligheten til å smake gullmedalje-vinnende, utsøkte norske honninger og underlige utenlandske honninger med overraskende smaksprofil.
Lær med oss å gjenkjenne og beskrive aromaer! Vi bruker sensoriske sjekklister, standard fargeguider og aromahjul for honning.
Kurssted: Gamlebyen Loft / Lofthallen
Kursholdere: Ragna Ribe Jørgensen og Idil Akdos
Ragna Ribe Jørgensen er sertifisert birøkter og faglig rådgiver i ByBi. Hun er utdannet honningsensoriker ved italienske Albomiele. Hun er hoveddommer i NM i Honning. Idil Akdos er sertifisert birøkter og faglig leder i ByBi. Hun er lærling med Ragna Jørgensen om honningsensorikk.
- Dato 19. oktober 2024
- Tidspunkt 11:00 – 12:30
- Sted Gamlebyen Loft / Lofthallen
-
Pris
250 kr, - medlemmer
325 kr, - ikke medlem -
Kontaktperson
Idil Akdos
Faglig lederIdil er utdannet agroøkolog fra NMBU, biolog, og sertifisert birøkter, grunnlegger av Local Buzz Andelsbirøkterlag og har tidligere jobbet med pedagogikk i NMBU, urbant landbruk og sosialt entreprenørskap i Oslo Living Lab og som gårdsleder i økologisk landbruk i Linnestad Gård. Som faglig leder har hun ansvar for Birøktakademiet, Pollinatorskolen og andre kurs, samt med birøkt på ByBis egne bigårder og Local Buzz, honningproduksjon og lokallagstjenester, og kunnskapsformidling for bedrifter og publikum. Idil er opptatt av naturbasert læring, kompetanseheving innen lokal matproduksjon og kunnskapsformidling om koblingen mellom bier og trær.