Fagkveld

Honningsmaking

Velkommen til en lærerik dag inn i honningens komplekse verden.

En birøkter kjenner sitt landskap, slik den franske vinbonden kjenner sitt terroir. For vurdere nektarflyt og planlegge for høsting av ulike honningtyper, studerer birøkteren vegetasjon rundt bigården og ulike blomstringsrytmer, værprognoser og pollenvarsling.

Sensorisk analyse av honning er en like avansert disiplin som den som brukes for vin, olje eller ost. I denne workshopen vil vi diskutere hvordan å identifisere aromaer i honning, og hvordan vi vurderer honning som dommere i NM. Du vil også få muligheten til å smake gullmedalje-vinnende, utsøkte norske honninger og underlige utenlandske honninger med overraskende smaksprofil.

Lær med oss å gjenkjenne og beskrive aromaer! Vi bruker sensoriske sjekklister, standard fargeguider og aromahjul for honning.

Kurssted: Gamlebyen Loft / Lofthallen

 

Kursholdere: Ragna Ribe Jørgensen og Idil Akdos

Ragna Ribe Jørgensen er sertifisert birøkter og faglig rådgiver i ByBi. Hun er utdannet honningsensoriker ved italienske Albomiele. Hun er hoveddommer i NM i Honning. Idil Akdos er sertifisert birøkter og faglig leder i ByBi. Hun er lærling med Ragna Jørgensen om honningsensorikk.