Fagkveld
Nestor i røkter-Norge på besøk
Nestor i røkter: Håkon Tjøstheim vil dele av sin omfattende kunnskap om bier og birøkt. Fokus vil være på hvordan planlegge birøkten i forhold til værvariasjon, landskap, trekkgrunnlag og biutvikling – altså fundamentene for bienes helse, trivsel og overlevelse. Hans røkt kan overraske, f eks vinterfôrer han kun med 8 kg fôr og mener dette er vesentlig for bistyrke – Håkon vil lufte slike erfaringer med oss.
Vi setter av god tid til spørsmål og svar.
Klokkelynghonning
Håkon bor midt i kystlyngheiene på Karmøy. Her vokser klokkelyng, denne myteomspunnede veksten som har en særdeles aromatisk smaksrikdom og som holder seg flytende år etter år. Ragna vil presentere klokkelynghonning, serverer smaksprøver og gir en sensorisk gjennomgang.
Kursholder: Håkon Tjøstheim & Ragna Ribe Jørgensen
Håkon Tjøstheim er birøkter på 75te året, er en nestor i norsk røktermiljø, og er kjent for sin omfattende kunnskap om birøkt. Hans og hans biers landskap er av det tøffe slaget, ytterst på Karmøy i havgapet mot Atlanterhavet. Her må røkterprosedyrer være fintunet for overlevelse og suksess.
Du kan lese mer om Håkon Tjøstheim her
Ragna Ribe Jørgensen, leder av ByBi HonningHub, vil fasilitere smaking av klokkelynghonning.
Her finner du Gartneriet Bygdø Kongsgård
Håkon Tjøstheim vant gull i NM i honning i 2018 og 2022 med sin klokkelynghonning. Foto: BillyBonkers
- Dato 3. mai 2023
- Tidspunkt 18:00 – 20:00
- Sted Gartneriet bygdø kongsgård
-
Pris
300 kr,- ikke medlemmer
240 kr,- medlemmer -
Kontaktperson
Idil Akdos
Faglig lederIdil er utdannet agroøkolog fra NMBU, biolog, og sertifisert birøkter, grunnlegger av Local Buzz Andelsbirøkterlag og har tidligere jobbet med pedagogikk i NMBU, urbant landbruk og sosialt entreprenørskap i Oslo Living Lab og som gårdsleder i økologisk landbruk i Linnestad Gård. Som faglig leder har hun ansvar for Birøktakademiet, Pollinatorskolen og andre kurs, samt med birøkt på ByBis egne bigårder og Local Buzz, honningproduksjon og lokallagstjenester, og kunnskapsformidling for bedrifter og publikum. Idil er opptatt av naturbasert læring, kompetanseheving innen lokal matproduksjon og kunnskapsformidling om koblingen mellom bier og trær.