Honning er et fantastisk produkt, og for oss i ByBi er det viktig å formidle at #honningerikkebarehonning. For honning kan være alt fra lett, mild og søt, som bringebærhonning, til så bitter og kompleks at man skutter seg, som ren kastanjehonning. ByBi har bigårder i Oslo by og i Oslofjordfeltet, og vi holder innhøstingene separate slik at våre honningers preg er unik. Bli med på en ByBi Smakslab hvor vi dykker inn i honningens komplekse og smaksrike verden, ta kontakt med kursleder for info.
Våre bigårder i Oslo er på Gartneriet Bygdø Kongsgård, Kongsgården, Oscarshall og Dronningparken. Disse høster vi i to omganger gjennom sesongen. Sommerhonning er høstet i midten av juli og høsthonning i begynnelsen av september. ByBi selger også honning fra utvalgte medlemmer som holder til i Oslofjordregionen. Aromakart over årets honninger utarbeidet av vår honningsommelier Veslemøy Hvidsten ser du her Aromakart 2019 liha
Våre honninger er produsert i et samspill mellom blomstene – det er nektaren som bestemmer smak og aroma, farge og tildels konsistens – og biene, som ved å tilsette enzymer og melkesyrebakterier, samt tørker nektaren ned fra ca 80% fuktighet til ca 20%, modner nektaren til honning. Vi har både flytende og kremet honning. Den flytende er slynget rett ut av tavlene og tappet på glass, den kremete har vi forsiktig rørt i noen minutter i tre-fire dager for å styre honningens naturlige krystalliseringstendens til ønsket myk konsistens. Honningene er hverken varmebehandlet eller tilsatt fremmedstoffer. I den flytende honningen vil krystallisering oppstå over tid. Dette er en naturlig prosess og forringer ikke honningen. Noen honninger krystalliserer imidlertid ujevnt og grovkornet og gir en ubehagelig munnfølelse. Om du oppdager uønsket konsistens i din honning kan du sette honningglasset i vannbad på under 40◦ til krystallene smelter og honningen blir flytende igjen. Oppvarming under dette nivået endrer ikke honningens vesentlige karakter og sammensetning.
ByBi er KSL-godkjent (Kvalitetssikring i landbruket) og alle våre birøktere er sertifiserte. Vår Oslo-honning er testet for byrelaterte giftstoffer og viser ikke detektbare nivåer.
Ønsker du å bli forhandler?
Ta kontakt: Ane Johnsen | honning@bybi.no
Her kan du få kjøpt våre honninger: