Aktivitet: Digitalt foredrag: Manuel Hempel- tilpasset yngelrom

Type: Events
Dato: 27. april
Tidspunkt: 18:00 til 20:00
Sted: Digitalt

Meld deg på arrangementet her

Digitalt foredrag:

Manuel Hempel- tilpasset yngelrom

LINK TIL ZOOM MØTET SENDES UT SAMME DAG VIA MAIL TIL ALLE PÅMELDTE

Manuel Hempel

Manuel Hempel fra Tyskland er den nye garde innen norsk birøkt. Han jobber som urban birøkter på Bergens tak og er velvant i sosiale medier – sjekk ut vindfloy.no vindfloy.bees (Insta) og hans beiteside bergen.botany (Insta). I tillegg har han omfattende erfaring fra andre land: Tyskland, røkter-tungvektere i Europeisk målestokk og med mye røkt som er fremmed for oss, og Canada, nordboere som oss med et klima som krever ekstra oppmerksomhet. Manuel vil fortelle om tilpasset yngelrom og reversert sverming gjennom total yngelfjerning.

Tilpasset Yngelrommet
Driftsmetoden er inspirert av bienes utvikling og deres naturlige bolig i hule trær og er basert på arbeidet til av broder Adam (som utviklet Buckfastbia) og Ferdinand Gerstung. I fokus er dronningens naturlige eggleggingsevner, hennes naturlige adferd og livsrytme. Manuel mener metoden vil gi redusert svermetrang, økt honningutbytte og er betydelig mindre arbeidskrevende. Bra for biene og birøkteren!

Reversert sverming gjennom total yngelfjerning 
Svermingen er en naturlig del av bienes utvikling. Sverming er deres mest effektive metode for å forfriske samfunnet, holde seg sundt og forebygge sykdommer og parasitter (som varroaen). Som birøkterne ønsker vi oss et godt honningutbytte og forebygger derfor sverming systematisk. Men hva med å kombinere godt sykdomsarbeid og stort honningutbytte? Manuel forteller oss hvordan gjennom sin driftsteknikk «total yngelfjerning» – en veletablert praksis i Tyskland.

Kommende arrangementer


Se tidligere arrangement