Aktivitet: Honning – den nye vinen UTSATT

Type: ByBi Smakslab
Dato: 26. november
Tidspunkt: 18:00 til 21:00
Sted: Gartneriet Bygdø Kongsgård

Foto: fotostudio Dreyer+Hensley

Kurset utsettes inntil koronasituasjonen blir mer stabil. Vi setter opp nytt på nyåret.

ByBi Smakslab for smaksinteresserte!

Velkommen til en spennende kveld inn i honningens komplekse verden. Kurset tar deg gjennom ulike øvelser hvor du lærer å skille aroma og smak på sortshonninger som lyng og bringebær – noe som er velkjent for norske forbrukere – til mer spesielle som eksempelvis lind, solsikke og honningdugg. Du vil også lære å definere mer komplekse honninger med et rikere innhold av blomsterkilder, multiflorale honninger. Vi vil lukte og smake på særegne utenlandske sortshonninger som ikke produseres i Norge.

Honning er en råvare der jordsmonn og vegetasjon – terroir sier man i vin-språket – bestemmer smaken, vi forteller hvordan det henger sammen. Vi vil se hvordan biene omdanner nektar til honning, hvordan lagring og temperatur påvirker holdbarhet, konsistens og smaksopplevelse. Honning er det tredje mest forfalskede produkt verden over, vi forteller om status i verden og i Norge.

• Honning med krystaller; ulike land har ulike krav – vi smaker og vurderer
• Holdbarhet og lagring
• Resultater av ByBis molekylære forskning på honninger – smakshjul og smaksprofil
• Utvikling av et språk for honning; honning – den nye vinen!
• Italia og honning – et godt eksempel

Kurset holdes på norsk og engelsk.

KURSLEDERE

Begge er utdannet i honning og sensorikk gjennom italienske Albo Nazionale degli Esperti in Analisi Sensoriale del Miele / Honey Sommelier Program.

Anastasiya Dykyy: kvalitets- og smaksleder i ByBi, forsker og molekylærbiolog utdannet ved NTNU. Jobbet med molekylæranalyser av forskjellige matvarer, nå med ulike honningers molekylære smaksprofil.

Ragna Ribe Jørgensen: faglig leder i ByBi, sertifisert birøkter, idehistoriker ved UiO, ansvar for ByBis forskningsprogrammer.

Pris kr 800,-.

Kommende arrangementer


Se tidligere arrangement