Har du lyst til å bli birøkter, men er redd for bier eller andre insekter? Eller kanskje noen i din nærmeste familie har en redsel for bier som gjør det vanskelig å ha bier? Dét er det mulig å gjøre noe med: 

En fobi er en redsel som er ute av proposjoner med trusselen tingen man er redd for utgjør. Feks stikker bier sjeldent og de er mer sky for mennesker enn vi er for dem, allikevel er mange redde bier. En irrasjonell frykt for bier heter Melissofobi.

Fobier oppstår når frykt fremprovosert av en truende situasjon blir overført til andre liknende situasjoner. Den opprinnelige erfaringen kan ofte være glemt. Det virker også som om mennesker og andre dyr lettere lærer å bli redd for ting som slanger, insekter, høyder og andre mennesker, noe som trolig har vært en evolusjonær fordel. Omtrent hver femte person forteller om å ha en sosial- eller spesifikk fobi i løpet av livet. Melissofobi behandles hovedsaklig med kognitiv- og eksponeringsterapi.

Marius Presterud er psykolog, birøkter og prosjektleder i ByBi. Dette gjør det mulig for han å tilby fobibehandling mot bier og andre insekter med høy suksessrate. Tilbudet er åpent for folk som ønsker å drive birøkting, deres familie og venner, samt folk generelt som er redde for insekter. Kortidsterapien vil foregå delvis på kontor og delvis i feltet (på bigård). Til vanlig går lar behandlingen seg gjennomføre på et par timer, med en oppfølgingstime for økt effektivitet, ved behov.

KONTAKT

Send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for å lage avtale om behandling eller for spørsmål om takster.