Aktivitet: Phil Chandler kommer: lag din egen øko-bikube

Type: Generelle aktiviteter
Dato: 18. mai til 19. mai
Sted: Lonin i Telemark

Meld deg på arrangementet her

Phil Chandler er i kjernen av en bølge som har fått navnet Learning from the bees. I de siste årene har det i vesten vært et økende engasjement blant birøktere og naturvernere som interesserer seg for bienes naturlige levesett. De mener endrete røkterprosedyrer og ny (gammel, egentlig) kubedesign vil øke bienes velferd og generelle helsetilstand. Første store konferanse ble arrangert i august i 2018 i Nederland – så bølgen er i sin spede begynnelse.

Phil har vært med fra starten og er sentral i engasjementet. Han er verdenskjent birøkter og grunnlegger av Friends of the Bees, UK. Hans første bok rundt temaet, The Barefoot Beekeeper, 2007, har solgt i over 10 000 eksemplarer.

Balanced beekeeping is a continuous quest for the improvement of our relationship with bees. It recognises that the bees have their own lives and they would probably prefer that we left them alone, however much we are kindly disposed towards them. It is a search for the best ways to be with bees.

Phil har utviklet en egen kube som han har testet år over mange år. Her ønsker han å gjenskape de mest gunstige forholdene for biene. Biene vet best selv: learning from the bees. Nå har du nå mulighet å bli med Phil en hel helg.

WORKSHOP: Lørdag 18. mai kl 12:00 til søndag 19. mai kl 16:00. Vi arrangerer en workshop hvor du vil bygge din egen bikube basert på Phils kubedesign. Ville bier i vill natur velger hulrom i trær. Kuben er i pustende heltre og i lengdeformat, en horisontalkube. Bunnen er et økogulv som tilrettelegger for et økt biologisk mangfold inne i kuben, en rik biotop som ligner bienes tradisjonelle bolig i hulrom i trær. Vinterisolering, varroakontroll, topplist eller ramme, flyåpning, fôring – det blir spennende å høre om Phils erfaringer.

Helgen holdes på Lonin i Telemark, 2 timer fra Oslo via Kongsberg og Hovin. Vertskapet Vibeke og Lars inviterer oss inn i deres oase. Se vakre Lonin her. For 4 år siden kjøpte Bærum-boerne dette småbruket og har siden bygget opp kårboligen, laftede tømmerhus, stabbur, badstu og drivhus rundt et stort tun med leirbål. De åpner Lonin for oss til overnatting, hjemmelaget mat, sprakende bål og samtaler utover kvelden. Overnatting skjer i dobbeltrom eller på komfortable madrasser under myke dyner i flerbruksrom. Phil instruerer på engelsk. Det er begrenset med plasser, men blir det fullt så ikke nøl med å ta kontakt, vi har alternativer. Pris for hele helgen med kost, losji og workshop: kr 3500,-.

Du kan velge om du vil bygge din egen kube og ta med hjem, eller være med å observere og lære. Om du bestiller selv-bygging vil vi kutte opp alle materialer klart til deg når du kommer. Pris på selvbygger-kube er kr 1200,- (om du kjøper et fullt kubesett av den vanlige norske sorten hos forhandler koster det ca kr 1600,-).

Kontaktperson: Vibeke E-post eller tlf: 93669999

Phil holder også et foredrag i Oslo 20. mai om balansert birøkting, sunne bikuber, bienes naturlige levesett og om den økende bevegelsen i vesten. Se her

22.mai er Phil i Tingvoll og deler av sine erfaringer i kurs og foredrag. For mer info kontakt Joshua Cabell E-post eller tlf: 92010443. Info også på NORSØK.

Kommende arrangementer


Se tidligere arrangement